Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

2015. május 21., csütörtök

Egy kis beszámoló

Gyorsan gyorsan, mert Dani alszik és azt nem csinálja sokáig.

Kezdem is a gyerekekkel.
Bella megtanult kb két hete biciklizni, azóta úgy megyünk és jövünk óvodába/óvodából. A tempónkon sokat javított.
Közben bőven belépett és benne tapos az olykor kezelhetetlen kategóriában. Mini kamaszkor, és innentől már csak ez lesz gondolom. :)
Aranyos meg minden, igazából én vagyok sokszor fáradt, ingerlékeny, lobbanékony, aki az adott helyzetben nem mindig a megfelelő eszközt veszi elő. De amúgy nem vészes, könnyen vissza lehet terelni és együttműködő.

Dani ugye már álldogál egy ideje. Egy hete elkezdett mászni is végre, ami szuper, lassan elhagyja teljesen a kúszást is. (felébredt :( )
Egyre inkább úgy tűnik, hogy szavak, de inkább csak szócsökevényeket kezd használni. A hamma az enni valóra már sokszor tudatos, a hinta szó is jelen van egy két hete. Nem a hintát hívja így, hanem magát a cselekvést. Jön már az Any is, mint Anya.
A hol a cica és hol az autóra gyönyörűen, kereséssel reagál, minden más le van tojva. :D
Megőrül az állatokért.
A másik nagy kedvenc neki is a cangázás lett. Ő a hátamra kötve szokott utazni, és addig izeg mozog, míg át nem lát a vállam fölött. Onnantól az élmény leírhatatlan. :D Leginkább az autó ablakából kihajoló kiskutyákhoz tudnám hasonlítani, leszámítva, hogy van hang hatás is, sikongatások és nevetés.

Úgy néz ki házkörül is alakulunk. Végre minden romot és halmazt felszámoltunk, földdel terítettük az udvart és beszórtuk fűmaggal. Várjuk a növekedését és kb augusztusra a kész használható gyepet. :D

A veteményes is alakulna, de vannak ellenem dolgozók. Egy-két család pocok fejébe vette, hogy nekik ez a paradicsom. Így túrják a kertet, rágják a gyökeret, eszik az ehetőt. Egyelőre gázosítással próbálkozom, ölni nem szeretek, de a következő a méreg lesz sajna.
Továbbá lótetűk is vannak, szintén nagyon szemetek, ellenük még nem tudom mit is kövessek el. Béreljek egy vakondot? :D
A hangyák is kárt okoznak, emellett tetveket nevelgetnek a kamillámon. :( az majd kap csalán permetet.

Közben megint született egy doboznyi kiscica, pontosabban 4. 2 a foltostól és 2 a rezestől. Tulajdonképpen az a szerencséjük, hogy egyikük szürkének született, aminek megtartásán gondolkodunk, de további 3 macsek gazdát fog keresni, találni.
Az elsőszülöttek Nyugi és Zakkant kb 8 naposak, óriásit nőttek és ma nyitják a szemüket.
A másodszülöttek a szürke és a fekete 4 naposak, de ők is szépen nőnek, minden nap tutujgatom őket.

Képeket majd ha tudok hozok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése